برداشت زعفران در کشمیر

منطقه کشمیر در شمال غربی شبه‌قاره هند است یکی از مناطق مهم تولیدکننده زعفران در جهان می‌باشد که در میان متخصصین این حوزه در سراسر جهان زبانزد است. مردم کشمیر اواخر فصل پاییز به سراغ گل‌های زعفران می‌روند که تنها به مدت دو هفته در سال گل می‌دهند، آنها را در سبدهایی که از شاخه‌های درخت بید ساخته‌اند جمع‌آوری می‌کنند.

آنان سپس زعفران‌ها را به منازل خود برده و با دقت خاصی پاک می‌کنند. در این مرحله تلاش می‌شود تا چیزی از این محصول به هدر نرود. گلبرگ‌های بنفش را با دست جدا می‌کنند، بعد در آفتاب خشک میکنند و تبدیل به یکی از گران‌ترین ادویه ها می‌شوند.

کشمیری‌ها پس از جدا کردن کلاله‌های گل، از گلبرگ‌های آن به ‌عنوان سبزی و یا داروی سرماخوردگی استفاده کرده و ساقه‌های آن را نیز برای خوراک دام استفاده می‌کنند.

تاریخچه زعفران و بهره گرفتن از ان به دست انسان قدمتی بیش از ۳۵۰۰ سال دارد زعفران ادویه‌ای است که از کلاله خشک شده گل زعفران به دست می‌اید و در طول تاریخ در میان گرانترین مواد جهان بوده‌است؛ و به عنوان ادویه، رنگ، عطر و دارو مورد استفاده قرار می‌گیرد. ریشه و تبار زعفران بومی آسیای جنوب غربی است و بعد از آن برای نخستین بار در یونان کشت شد.

منبع

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن